MIjn 10de week in Zuid-Afrika

Hallo allemaal,

Oh wat gaat de tijd snel zeg! Dit is gewoon echt niet meer leuk. Het lijkt gewoon gisteren toen ik mijn vorige weblog op internet zetten. En nu zit ik gewoon alweer in mijn 10de week.
Ook deze week was weer helemaal super. Ik stond weer op de vertrouwde daycare. Ik vind de daycare echt geweldig. Elke ochtend de kindjes met een grote glimlach vermaken en de hele dag ze vermaken en voor ze zorgen. Wat ga ik die kindjes toch missen. Sinds 2 weken hebben we 2 kleine baby's erbij. Heerlijk om voor ze te zorgen. De baby's hebben zeker veel liefde nodig dus het is heerlijk om ze het dan ook te geven. Omdat het wat drukker is nu met de baby''s erbij is het lekker om 1 van de baby's in een draagzak te hebben zodat je je handen vrij hebt. Zo kan je lekker andere dingen doen maar heb je ook zeker altijd de baby dicht tegen je aan. Doordat we nu 7 vrijwilligsters op het project hebben kan Yvon die de daycare runt wat vaker vrij nemen. Daardoor krijgen wij de verantwoordelijkheid om de daycare te runnen en vooral ook netjes af te sluiten en te zorgen dat de kinderen goed en netjes worden opgehaald. Ik vond het erg leuk om te doen. De kinderen komen tussen 7 en 8 meestal naar de daycare. Dat kan heel erg wisselen maar dit zijn de tijden waarbij ze meestal gebracht kunnen worden. In de ochtend geven wij de kinderen porrige. Dat is een soort pap. Daarna kunnen de kindjes lekker buiten spelen en als het slecht weer is moet je ze vermaken. Rond een uurtje of 9 begint de school. Ik vind het altijd fijn om de groep in 2en te delen zodat ik een klein groepje heb. Je geeft alles in het engels. Sommige kinderen kunnen redelijk in het Engels communiceren maar je hebt ook kinderen die er helemaal niks van begrijpen. Het is maar net in wat voor familie ze zijn opgegroeid. Meestal begin ik met tellen, kleuren of voorwerpen die ze dan in het engels moeten opnoemen. Je kan daarna je eigen creativiteit erin gooien door wat te gaan knutselen, te gaan puzzelen, te gaan voorlezen. Altijd erg leuk om te doen want de kinderen werken goed mee en luisteren altijd erg aandachtig. Ze hebben er ook plezier in en als je het woordje school roept dan rennen de kinderen al naar binnen. Wat ik zo leuk vond is dat ik een boekje van Jip en Janneke voorlas die een verhaal vertelden over Nederland. De kinderen waren echt aan het nadenken en vroegen ook dingen aan mij over Nederland. Leuk om de kinderen zo dingen te leren over het land waar je vandaan komt. Maandag heb ik mee kunnen maken hoe de kinderen een prik krijgen. Ik had al wat verhalen gehoord dat het er erg hard aan toe kon gaan dus was erg benieuwd. Gelukkig viel het deze keer mee. Er komt dan een auto met 3 of 4 grote zulu vrouwen met witte jassen. Dat schrok de kindjes al erg af dus je zag de gezichten al betrekken. Een voor een moesten de kindjes naar die vrouwen toe. Ze vonden het allemaal wel een beetje eng dus met een extra hand waren ze allemaal heel erg blij.
Deze week heb ik ook N in bad gegaan. N is lichamelijk en geestelijk gehandicapt dus je begeleidt hem in alles. N geniet heel erg van kleine dingetjes. Bepaalde aanrakingen, muziek, even 1 op 1 begeleiding en vooral zijn moment 's ochtends in bad. Elke ochtend wordt hij door een vrijwilligster in bad gegaan. Een uur lang heeft hij zijn moment en kan hij lekker genieten. Om hem zo te zien genieten is super. Hij maakt je gemotiveert en vrolijk om met hem te werken en het doet je gewoon goed dat hij met zulke kleine dingetjes gelukkig is. Tijdens het uurtje dat ik hem in bad deed besefte ik pas hoe blij ik ben dat ik deze keuze heb gemaakt. En vooral hoe blij ik ben dat ik al deze lieve kinderen en kindjes heb leren kennen. Zulke momenten heb je af en toe nodig en dat was vooral bij deze. N is een groot voorbeeld voor kinderen die zich goed ontwikkelen en je ook echt vooruit ziet en dat raakt je gemotiveerd om verder met hem te werken. Ik hoop dan ook in de toekomst dat het alleen maar beter met hem gaat.
De laatste tijd doe ik al wel wat foto's op internet. De foto's die ik op internet zet zijn wel beperkt. De adoptiekinderen zijn altijd het mooiste op foto maar die mogen niet op het internet omdat ze nog geadopteerd worden. Zodra ik in Nederland ben kom ik ze allemaal showen. Ook hadden we deze week wat minder weer. Heel veel mensen denken dat in Afrika het heel lekker is. Is het meestal ook wel maar aangezien het hier winter is kan het heel afwisselen. De ene dag is het hartstikke warm, de andere keer regent het hartstikke hard en lopen we in trui. Dat is wel even wennen. Ik had zelf continue zonneschijn verwacht maar dat is niet altijd zo. Ik zal wel verwend zijn inmiddels!! ;)
In het weekend was het eindelijk weer wat lekkerder en zijn we naar het strand gegaan.
Lekker op het strand liggen met als pauze even lunchen en lekker smullen bij het uitzicht van de lifeguards in actie. Heerlijk! :) Helaas was het zondag weer lekker weer en moesten we weer naar dat vreselijke uitzicht kijken. Jaja sophie kijkt hier ook zeker rond hoor ;)
De tijd vliegt voorbij hier. Ik voel me helemaal thuis en daarom zal het ook erg moeilijk zijn als ik naar huis moest! Helaas gaan de vrijwilligsters waar ik al 3 maanden mee samen woon weg. Ik heb een hele goede band met ze gekregen en het zijn vriendinnnen van me geworden. Nu het afscheid steeds dichterbij komt moet ik maar echt van ze genieten :)
Elke avond maken we in het grote huis een bioscoop waar we met allemaal rondom mijn laptop zitten om vermaakt te worden door Gooische Vrouwen. We zijn inmiddels bij seizoen 5 en hoort echt bij ons ritueel om voordat we gaan slapen even wat afleveringen kijken. We zijn echt verslaafd! De kinderen vroegen zich al af waar we altijd zijn in de avond maar na het uitgelegd te hebben begrepen ze het wel! :) Zaterdagavond was erg gezellig met een spelletje en daarna gezellig film te hebben gekeken.
Ik heb het nog steeds super naar mijn zin en wil echt voor geen goud weg.
Volgende week sta ik weer op de daycare. Een vrijwilligster wilden graag ruilen en als je me ergens mee blij maakt is het wel een weekje extra daycare dus ik was helemaal bij!
Vanavond ga ik de excursie durban by night doen. Dan gaan we in een politieauto door de townships rijden. Een politieagent met een gelapen pistool gaat mee dus het is allemaal erg spannend. In de volgende weblog hou ik jullie zeker op de hoogte!! :)
Het gaat allemaal lekker 'n gangetje en ik hoop dat ik jullie nog enigzins vermaak met mijn weblogs! De ene keer is het gewoon lekker werken en de andere keer maak je weer wat mee. Ze zeggen hier dan That's life, That's Africa!!
Tot volgende week! :)

Veel liefs sophie

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

Arnoldacums

<a href=http://abcinform.org/board-production/>Circuit board production</a>
http://abcinform.org/board-production/ - Circuit board production
Types of circuit board - abcinform.org/board-production/

Henryhycle

<a href=http://writepapersonline.org/>Write my research paper for me</a>
http://writepapersonline.org/ - Write my research paper for me
?writing paper - writepapersonline.org

StephenAlmog

<a href=http://writepapersonline.org/writing-research-paper.html>writing research paper</a>
http://writepapersonline.org/writing-academic-papers.html - writing academic papers
writing research paper - writepapersonline.org/writing-research-paper.html

DanielWam

<a href=http://abcinform.org/backsplash-ideas/>Backsplash tile ideas for white cabinets</a>
http://abcinform.org/backsplash-ideas/ - Backsplash for white kitchen cabinets
best backsplash for white kitchen - abcinform.org/backsplash-ideas/

KevinMuh

<a href=http://writepapersonline.org/opposite-of-critical-thinking.html>opposite of critical thinking</a>
http://writepapersonline.org/last-minute-assignment.html - last minute assignment
opposite of critical thinking - writepapersonline.org/opposite-of-critical-thinking.html

RobertAmugs

http://writepapersonline.org/ - Write my research paper for me

EmileLah

<a href=http://writepapersonline.org/>Write my research paper for me</a>

JimmyMut

??? ? ???? ?????? ???? ???????, ??? ??????? ??????? ??? ??????????? <a href=http://bengalwood.ru>bengalwood.ru</a> ????? ?? ?????????? ?????? ???, ?????? ??????????? ??? ??????...

??? ????? ?????????? - http://bengalwood.ru

Sophie Elout

Name: Sophie Elout

Was vrijwilliger bij Palm Tree van 11 mrt 2013 tot 28 jun 2013

Over mij:

Ik ga in maart aan mijn grootste uitdaging van mijn leven beginnen. 3/4 maanden naar zuid-afrika. Ik ga werken bij het project palm three! :)